Behandelingen

De 1e keer dat je bij mij komt doe ik een uitgebreide intake. We maken dan samen een inventarisatie van jouw klacht(en). Daarna zal ik jouw voeten bekijken en krijg je een volledige behandeling, waarbij ik een voetenkaart zal invullen. Aan de hand van de intake stel ik dan een behandelplan op en dit bespreken we dan in de  vervolgbehandeling. De eerste afspraak neemt ongeveer 75 tot 90 minuten in beslag, een vervolgbehandeling ongeveer 45 tot 60 minuten. Het aantal behandelingen die nodig zijn is afhankelijk van de aard van de klacht en hoe lang deze al bestaat, maar ligt tussen de 6 en 15 behandelingen. In het begin ligt de behandelfrequentie wat hoger, maar na verloop van tijd kan de tussenliggende periode wat langer worden. Tussentijds bespreek ik ook telkens de voortgang van de behandelingen met je.

Tijdens of na de behandeling kunnen er reacties optreden, zoals bijvoorbeeld: transpireren, warm krijgen, meer of donkerdere urine uitscheiden, andere ontlasting, hoofdpijn, vermoeidheid, emotionele reacties. Ook kunnen de klachten tijdelijk verergeren.
Deze reacties kunnen ontstaan doordat er door de behandeling afvalstoffen vrijkomen. Het is dan ook belangrijk om na de behandeling een paar dagen extra water te drinken. Dit bevordert de uitscheiding van afvalstoffen.

Je hebt geen verwijzing van de huisarts nodig voor een behandeling.

Tarieven volwassenen *:
Intake plus behandeling: € 66,00
Vervolgbehandeling: € 49,50

Tarieven kinderen (3 t/m 12 jaar) *:
Intake plus behandeling (60 minuten): € 55,00
Vervolgbehandeling (30 minuten): € 39,00

Tarieven zwangerschapsreflexologie *:
Behandeling: € 49,50

Tarieven babyreflexologie (4 weken t/m 2 jaar) *:
Intake plus behandeling en uitleg aan ouder(s) (maximaal 60 minuten): € 55,00
Vervolgbehandeling (30 minuten): € 39,00

* Omdat ik licentielid ben van de VNRT worden de behandelingen geheel of grotendeels uit de aanvullende verzekering vergoed door een groot aantal ziektekostenverzekeraars (dit gaat niet van jouw eigen risico af). Kijk op http://www.zorgwijzer.nl voor een actueel vergoedingenoverzicht of informeer bij je ziektekostenverzekeraar.

Je krijgt van mij na afloop van de behandeling een factuur welke contant betaald dient te worden of binnen 14 dagen per bank. Er is geen pinmogelijkheid. De factuur kun je zelf bij de ziektekostenverzekeraar declareren.

Behandeling is volgens afspraak. Indien je verhindert bent, dit graag zo snel mogelijk doorgeven. Voor afspraken welke niet uiterlijk 24 uur van tevoren worden afgezegd ben ik genoodzaakt 50% van de gereserveerde tijd in rekening te brengen. Bij het niet op komen dagen zonder afzegging wordt de volledig gereserveerde tijd in rekening gebracht.

Indien het onmogelijk is om naar mijn praktijk te komen, omdat je bijv. bedlegerig bent, is het ook mogelijk dat ik bij je aan huis kom. Je kunt contact met mij opnemen voor meer informatie over de mogelijkheden en tarieven.

Ontspanningsmassage

Je kunt ook een afspraak maken voor alleen een ontspannende voet- of handmassage van 30 minuten. Hierbij kun je ook kiezen voor een Chinflex® voetmassage: een algemene ontspanningsmassage, een ontspanningsmassage van de hoofdzones, een ontspannende spijsverteringsmassage of een ontgiftingsmassage. Chinflex® is een massage die gebaseerd is op de oude originele Chinese voetmassage principes. Het is een prettige ontspannende massage waarbij op knieën, onderbenen en voeten gemasseerd wordt.

Een ontspanningsmassage (30 minuten) kost € 21,50 en kan niet gedeclareerd worden bij je zorgverzekeraar. Deze dient contact betaald te worden.

Tip: je kunt ook cadeaubonnen kopen om iemand mee te verrassen.