Reflexologie

Reflexzonetherapie (ook voetreflex of reflexologie genoemd) is een natuurlijke geneeswijze, die ervan uit gaat dat op handen, voeten en oren zones liggen, die corresponderen met alle organen, klieren en andere delen van het lichaam. Het lichaam wordt als het ware weerspiegeld op de voeten, handen en oren. Door middel van een speciale massage van de reflexzones worden reacties in het lichaam verkregen. Hierdoor kunnen klachten worden verholpen of verlicht.

Reflexzonetherapie is als geneeswijze al eeuwen bekend.

Hoe werkt voetreflex? Het doel van reflexologie is het herstellen van een natuurlijk evenwicht in het lichaam. Het ondersteunt en bevordert de natuurlijke processen en brengt zo het lichaam in balans. Het zelfherstellend vermogen van de mens wordt gestimuleerd zodat (pijn)klachten kunnen verminderen of zelfs verdwijnen. Door het met speciale technieken bewandelen van de reflexzones wordt een reactie bewerkstelligd in het desbetreffende lichaamsdeel.

Reflexzonetherapie kan bij heel veel klachten gebruikt worden (ook chronische), zoals pijnklachten, stress, spier- en gewrichtsklachten, spijsverteringsklachten, vermoeidheid, slaapstoornissen, hormonale klachten (zoals pms en overgangsklachten), nek-, rug- en schouderklachten, hoofdpijn, luchtwegaandoeningen, zwangerschapsongemakken (ik behandel niet in de eerste 3 maanden van de zwangerschap). Voetreflex kan ook lichamelijke ongemakken bij kankerpatiënten verminderen, zoals pijn, misselijkheid of vermoeidheid.

Daarnaast gaat er een zeer ontspannende werking van een reflexzone behandeling uit, waardoor zowel lichamelijke als geestelijke rust wordt bevorderd. Reflexologie kan dus ook heel goed preventief worden gebruikt om klachten te voorkomen.

Zwangerschapsreflexologie

Het is bijzonder om zwanger zijn, om een nieuw leven in jouw buik te voelen groeien. Je wilt dan ook zoveel mogelijk onbezorgd kunnen genieten.
Als je zwanger bent gebeurt er ontzettend veel in je lichaam. Doordat je lichaam zo hard moet werken kun je te maken krijgen met zwangerschapsklachten. Je kunt hierbij denken aan misselijkheid, rug- of bekkenpijn, oedeem, obstipatie, slaapproblemen, stemmingswisselingen, licht verhoogde of verlaagde bloeddruk, blaasontsteking en beginnende zwangerschapsdiabetes. Zwangerschapsreflexologie is speciaal ontwikkeld om de gezondheid van de zwangere vrouw te optimaliseren en eventuele klachten, zowel lichamelijk als geestelijk, te verlichten.

Het is ook een goede voorbereiding op de bevalling. Voetreflex kan ingezet worden bij het draaien van een stuit- of dwarsligging en om de bevalling op te wekken wanneer je uitgerekend bent.

Na de bevalling helpt zwangerschapsreflexologie om weer op kracht te komen en weer balans in je leven te vinden.

Babyreflexologie is een speciaal ontwikkelde vorm van reflexologie voor baby’s. Het combineert de therapeutische en rustgevende aspecten van handaanraking met de helende effecten van de stimulering van reflexpunten op de voeten bij baby’s. Heeft jouw kindje last van krampjes, constipatie, astma, krijgt hij/zij tandjes of is je baby meestal onrustig? Het geven van reflexologie aan jouw baby kan helpen om je baby te ontspannen, te kalmeren en het verbetert de gezondheid.

Babyreflexologie werkt erg snel omdat baby’s nog geen jaren de tijd hebben gehad om afvalstoffen op te bouwen. Hierdoor reageren zij sneller en beter op een behandeling.  Het resultaat is een gelukkige, gezonde baby. Een sessie babyreflexologie duurt minder lang dan bij volwassenen, van 5 à 10 tot 25 minuten afhankelijk van de leeftijd en/of de klacht.

Je kunt bij mij een workshop babyreflexologie voor ouders volgen, waarin je zelf kunt leren om een korte reflexologie massage toe te passen op jouw baby. Deze individuele workshop bestaat uit 3 bijeenkomsten van 1 uur en de data en tijden kunnen in overleg (tijdens openingstijden praktijk) gepland worden.

Kosten bedragen hiervoor € 105,00 inclusief naslagwerk. Het is ook mogelijk om de workshop thuis te doen, maar dan komt er een bedrag van € 30,00 bij binnen een straal van 10 km, buiten een straal van 10 km komt er € 0,30 per kilometer bij.

Preventie ziekteverzuim: voetreflex kan voor bedrijven ook interessant zijn om preventief in te zetten en zodoende het ziekteverzuim te voorkomen en terug te dringen. Kijkt u voor meer informatie op de website van de VNRT. Heeft u interesse neemt u dan vrijblijvend contact met mij op. Dan kijken we samen wat ik voor uw bedrijf kan betekenen.